maanantai 1. joulukuuta 2014

Uusi Suomi: Nimitteli rasistisesti: Korvaus 300 €

Uusi Suomi: Nimitteli rasistisesti: Korvaus 300 € 1.12.2014

Ravintolan edustalla tapahtunut selkkaus johti oikeudessa yhteensä 400 euron korvauksiin. Hovioikeus määräsi sadan euron korvaukset lievästä pahoinpitelystä ja 300 euron korvaukset rasistisesta nimittelystä.

Asianomistajan kimppuun käytiin ravintolassa, jossa tämä oli ollut todistajana toimineen henkilön kanssa. Syytetty heitti todistajan päälle juoman, jolloin asianomistaja tuli väliin ja työnsi heittäjää pois paikalta.

Heittäjä löi väliintulijaa ensin ravintolassa käsilaukulla kasvoihin ja myöhemmin ulkopuolella avokämmenellä päähän. Lisäksi hän nimitti tätä muun muassa neekeriksi, kertoo uutispalvelu Edilex. Järjestyksenvalvojille tuomittu selitti, että mitään ei olisi tapahtunut, ellei uhri olisi ollut väärän värinen.

Uhri vaati vastaajalta kivusta ja särystä sadan euron sekä henkisestä kärsimyksestä 500 euron korvauksia. Käräjäoikeus ja myöhemmin hovioikeus kuitenkin alensivat jälkimmäisen korvaussumman 300 euroon.

Vastaaja velvoitettiin korvaamaan korvaamaan uhrille lievän pahoinpitelyn aiheuttamasta kivusta ja särystä 100 euroa. Kunnianloukkauksesta, jossa oli kyse nimittelystä rasistisin termein, määrättiin korvattavaksi 300 euroa henkisestä kärsimyksestä.