maanantai 1. joulukuuta 2014

Yle: Ihalaisen viesti Lieksaan: Enemmän yhteistyötä ja suvaitsevaisuutta

Yle: Ihalaisen viesti Lieksaan: Enemmän yhteistyötä ja suvaitsevaisuutta 1.1.2014

Työministeri Lauri Ihalaisen mukaan Suomi ei ole vielä yhteiskuntana kypsä monikulttuurisuuskehitykselle.

Työministeri Lauri Ihalaisen (sd.) mukaan maahanmuuttajat ovat tulevaisuudessa tärkeä osa myös Pohjois-Karjalan työvoimaa.

– Kun katsoo tilastoja Pohjois-Karjalasta, ikärakennemuutos on sellainen, että merkittävä osa työikäisen väestön kasvusta Pohjois-Karjalassa tulee tulevaisuudessa nimenomaan maahanmuuttajista, hän sanoi Ylen A-studiossa maanantaina.

Pohjois-Karjalassa sijaitseva Lieksa on ollut otsikoissa koulutaksikyydeistä käytävän kiistan takia.

– Haluan sanoa, että yhteistyötä, suvaitsevaisuutta ja toisten ymmärtämistä [tarvitaan] paljon enempi. Ne ovat lääkkeet, joilla siellä mennään eteenpäin. Ja tarpeetonta vastakkainasettelua ei Lieksassa eikä tässä yhteiskunnassa tarvita.

Ihalaisen mukaan Lieksa on kuitenkin tehnyt paljon hyvää työtä vastakkainasettelujen liennyttämiseksi.

"Suvaitsevaisuutta rakennettava"

Ihalaisen mukaan Suomessa pitää rakentaa suvaitsevaisuutta vielä paljon lisää.

– Me emme ehkä vielä oikein kypsä yhteiskuntana siihen, että tämä monikulttuuristuu ja tulee ulkomaista työvoimaa. Meidän pitäisi rakentaa suvaitsevaisuutta tässä yhteiskunnassa paljon enempi, hän sanoo.

Ihalainen sanoi, että tulevaisuudessa maahanmuuttajia tulee lisää eikä se ole uhka työpaikoille tai yhteiskunnalle. Hänen mukaansa on kuitenkin huolehdittava siitä, että maahanmuuttajat saavat kielitaitoa, koulutusta ja työtä.