keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Yle: Nurmijärvi Tänään: Kunnanvaltuutetuille uhkausviestejä kiintiöpakolaispäätöksestä

Yle: Nurmijärvi Tänään: Kunnanvaltuutetuille uhkausviestejä kiintiöpakolaispäätöksestä 10.12.2014

Nurmijärven päätös ottaa vastaan kiintiöpakolaisia on saanut sekä vastustajat että kannattajat lähettämään uhkausviestejä valtuutetuille. Perussuomalaisten Maiju Tapiolinna ihmettelee, mihin ihmisten käytöstavat ovat kadonneet.

Päätös kiintiöpakolaisten ottamisesta Nurmijärvelle sai alkunsa kristillisten valtuutetun Johannes Haapalaisen aloitteesta.

Paikallislehti Nurmijärvi Tänään kertoo, että Haapalainen on saanut useita uhkaavia viestejä ihmisiltä, jotka vastustavat pakolaisten tuloa.

Asiattomia viestejä on saanut myös pakolaisten ottamista vastustanut perussuomalaisten valtuutettu Maiju Tapiolinna.

– Viestejä tuli jo keväällä, kun pakolaiskeskustelu Nurmijärvellä kävi vilkkaimmillaan. Tuolloin tuotiin esiin vastakkaisia kantoja erittäin negatiivisesti eli kyseessä oli henkilöitä, jotka olivat kiintiöpakolaisten ottamisen kannalla. Uhkailua tuli lähinnä puhelimitse. Syksyllä tämä jatkui, kun asiaa käsiteltiin uudelleen.

Tapiolinnan mukaan valtuuteutu joutuvat helposti sellaisten ihmisten hampaisiin, jotka ajattelevat eri tavalla poliittisista kysymyksistä.

– Ihmisillä on ehkä hämärtynyt se raja, mitä on sopivaa kirjoitella toisten Facebook-profiiliin. Vaikka kunnanvaltuutetut ovat julkisuudenhenkilöitä, ei heidän niskaansa voi suoltaa ihan mitä tahansa. Hyvät käytöstavat ovat unohtuneet ihmisiltä.