lauantai 2. tammikuuta 2010

Ilta-Sanomat: Äärimmäinen kiivaus kuohuu netissä

Ilta-Sanomat/STT: Äärimmäinen kiivaus kuohuu netissä 2.1.2010

Kiivaat tunteenpurkaukset ja rajut kannanotot värittävät edelleen Espoon surmatragediasta internetissä käytävää keskustelua. Suurimmat vihat päälleen saa suomalainen maahanmuuttopolitiikka, jota useimmat kirjoittajat pitävät suorana syynä tapahtumiin. Maltillista pohdintaa tapahtuman taustoista löytyy vähän.

Kommenttien vyöry alkoi uudenvuodenaattona heti kun ensimmäiset tiedot kauppakeskuksen tapahtumista ja epäillyn ulkomaalaistaustasta tulivat julki. Erityisestä närkästystä näyttää herättävän se, että Ibrahim Shkupolli on syyllistynyt rikoksiin aiemminkin.

Palstoilta löytyy vain muutama muistus siitä, että Myyrmannin kauppakeskuksen räjähdysiskun sekä Jokelan ja Kauhajoen koulusurmien tekijät olivat suomalaisia. Ne, jotka pitävät tapahtumaa sairaalloisen mustasukkaisuuden seurauksena, saavat päälleen vastalauseiden vyöryn.

_________________________________________________

Uusi Suomi/STT: Espoon tragedia ei lietsonut uusia väkivallantekoja

Espoon tragedia ei tiettävästi ole lietsonut uusia väkivallanpurkauksia. Päivystävien poliisien mukaan päivä on sujunut rauhallisesti.

Länsi-Uudenmaan poliiseilla on ollut normaali määrä tavanomaisia hälytystehtäviä. Poliisia ovat työllistäneet lähinnä näpistykset ja kodeissa sattuneet välienselvittelyt. Espoo kuuluu Länsi-Uudenmaan poliisilaitokseen.

Muuallakaan maassa lauantain tehtävät eivät ole liittyneet torstain tapahtumiin, poliisilaitoksilta kerrotaan. Espoon tragedia ei ole näkynyt lisääntyneinä pahoinpitelyinä, uhkailuina tai muina väkivaltaisuuksina maahanmuuttajia tai suomalaissyntyisiä kohtaan.

Internetissä käydään kiivasta keskustelua Sellon surmista. Suomalainen maahanmuuttopolitiikka on nettikeskusteluissa saanut suurimmat vihat päälleen.