lauantai 9. tammikuuta 2010

Pod.fi: Arkkipiispat vetoavat toistamiseen Eveline Fadayelin puolesta

Pod.fi: Arkkipiispat vetoavat toistamiseen Eveline Fadayelin puolesta 9.1.2010

Sekä luterilaisen kirkon arkkipiispa Jukka Paarma että ortodoksisen kirkon arkkipiispa Leo vetoavat toistamiseen egyptiläisisoäiti Eveline Fadayelin puolesta.

- On täydellisesti mahdotonta ajatella, että tässä sivistysmaassa voitaisiin hänet palauttaa, sanoo ortodoksisen kirkon arkkipiispa Leo. Mikä ei ole oikeus ja kohtuus, se ei voi olla lakikaan. Laki antaa aina mahdollisuuden tulkita ja tehdä päätöksiä lähimmäisen rakkaudessa ja ihmisen kunnioittamisessa, sanoo arkkipiispa Leo.

Luterilaisen kirkon arkkipiispa Jukka Paarma yhtyy Leon kantaan ja sanoo olevansa huolestunut rouva Fadayelin tilanteesta.

Eveline Fadayel, 64, on asunut Vantaalla poikiensa luona useamman vuoden. Hänellä ei ole sukulaisia Egyptissä, jonne hänet käännytettäisiin, jos korkein hallinto-oikeus pitää voimassa maahanmuuttoviraston kielteisen päätöksen. Lääkärien mukaan Fadayel tarvitsee poikiensa apua sairautensa hoitamisessa.

KHO:n piti tehdä asiaa koskeva päätös uutena vuonna. Myös presidentti Martti Ahtisaari on tuominnut käännytyspäätökset.

- Toivon, että kaikkea ei olla vielä asiassa sanottu. Toivon, että mitä tullaan sanomaan, on lopullinen myönteinen viranomaisten päätös, sanoo arkkipiipa Leo.