perjantai 19. helmikuuta 2010

Hämeen Sanomat: Soini on ääriporukalle pelkkä vellihousu

Hämeen Sanomat/Markku Peltonen: Soini on ääriporukalle pelkkä vellihousu 19.2.2010

Perussuomalaisten puoluejohtaja Timo Soini ja persut saivat kilpailijan. Muutospuolue 2011:n kaikkitietävät kyläpoliitikot keräävät kannattajakortteja puolueen perustamiseksi.

Soini on kirosana, koska hän ei vastusta riittävästi maahanmuuttoa. Persut ovat pahempia kuin valtapuolueiden edustajat.

Historia toistaa taas itseään. Vasemmistoon lukeutuvien kommunistienkin päävihollisia olivat sosiaalidemokraatit.

Soinista ei ole ääripuolueen lipunkantajaksi. Hän on tehtävään liian leppoisa ja maisterismiehenä liian sivistynyt.

Soini on myös vakaumuksellinen katolilainen. Hän ei tuo uskoaan esille, mutta puhuu hengen miehenä syvällisiä, kun media tätä puolta kaivaa esiin.

Ääriliikkeiden polttoaine on ollut maailmansivu viha. Teräviä, mutta samalla mukavia sutkautuksia laukovasta katolisesta ei ole ihmisten vihaajaksi.

Kun Soinin pintaa vähän raaputtaa, sieltä paljastuu humanisti, joka kavahtaa ajatusta hädänalaisten ihmisten kivittämisestä.

Tyhjästä Soinin mamuvastaisuus ei sentään kumpua. Hän osaa pelin politiikan kuten jokainen ammattitaitoinen poliitikko. Soini tietää, että osa suomalaisista kummastelee "pakolaisten paapomista".

Kun kansaa kuuntelee ja myötäilee, saa vaaleissa ääniä. Tämän Soini kyllä tietää, mutta ei hän kansankosiskelijana ole juuri muita poliitikkoja kummempi.

Muut poliitikot kosiskelevat kansaa vain toisilla teemoilla!

Kokonaan eri asia on se, että Soinin joukoissa on tulisiakin mamuvihaajia. Omien rivien suorassa pitäminen onkin yksi hänen murheistaan.

Muutospuolueen synty seuraa vanhaa kaavaa. Yhden asian (mamuviha) liikkeen täytyy rakentaa puolueen näköinen puolue ohjelmineen.

Kaikille hyvää, kansalle aitoa kansanvaltaa, vastustamme muiden puolueiden pahoja aikeita... Kuulostaa kovin tutulta.

Uusi puolue hakee menestystä repimällä. Muutospuolue vaatii konsensuksen romuttamista, päämäärä on näin siirtyä erimielisyyksien sovittelusta jatkuvaan riitelyyn.

Johdonmukaista olisi sanoa reilusti hyvästit demokratiallekin, koska se suo kansalle mahdollisuuden pitää vierasmaalaisiakin ihmisinä. Viha ei istu demokratiaan.

Muuttajat hakevat voimaa perinteiseen tyyliin myös uhasta. Niinpä mamut valtaavat maan ja varastavat veronmaksajien rahat. Muuttajat elävät omassa todellisuudessaan.

Suomalaisia on leimattu rasisteiksi. Eikä aiheetta, vaikka arvioissa tulkitaan myös huonoa käytöstä muukalaisvihaksi.

Muutospuolueen kannattajakortin on täyttänyt 2 300 henkilöä, joten 0.06 prosenttia suomalaisista on ääriainesta.

Virallisesti äärimmäinen mamuvastaisuus punnitaan muutospuolueen suosiolla vuoden 2011 eduskuntavaaleissa.

Käynnissä on kuitenkin hyvin demokraattinen prosessi: kansan tyytymättömyys purkautuu uuden puolueen syntymisenä.

markku.peltonen@hameensanomat.fi

Muutospuolueen kannattajakortin on täyttänyt 2 300 henkilöä, joten 0.06 prosenttia...

suomalaiset rasisteja