lauantai 6. helmikuuta 2010

HS: Maahanmuuttoministeri ei halua Suomeen islamilaista koulua

Helsingin Sanomat: Maahanmuuttoministeri ei halua Suomeen islamilaista koulua 6.2.2010

Maahanmuuttoministeri Astrid Thors ei kannata ajatusta islamilaisen koulun perustamisesta Suomeen.

"En suhtaudu myönteisesti siihen, että muslimilapset eristetään omiin kouluihinsa. Jos islamin uskonnonopetus peruskouluissa ei ole tarpeeksi hyvää, on koulutettava islamin opettajia", Thors sanoo Kuukausiliitteen haastattelussa.

Islamilaisen koulun kannattajat ovat perustelleet muslimien omaa koulua sillä, että joidenkin suomalaisten maahanmuuttajien tiedetään lähettävän lapsiaan islamilaisiin kouluihin ulkomaille. Heidän mielestään tämä voitaisiin välttää, jos Suomessa olisi suomalaisten viranomaisten valvoma ja suomalaista peruskoulun opetussuunnitelmaa noudattava islamilainen koulu.

Thors viittaa Alankomaihin, jossa kaikki halukkaat voivat perustaa oman koulun. "Minusta se ei ole toiminut hyvin."

Thors puhuu haastattelussa myös joidenkin uskovaisten musliminaisten käyttämästä burkasta.

"Joka kerta kun näen täysin hunnuttautuneen naisen, se järkyttää ja panee miettimään, tekeekö nainen niin omasta tahdostaan. Jos nainen pakotetaan käyttämään huivia tai hunnuttautumaan, se on selkeästi kiellettävä", hän sanoo.

Tanskassa burkan kieltäminen todettiin äskettäin perustuslain vastaiseksi, kun konservatiivipuolue yritti ajaa kieltoa. Thors arvelee, ettei vastaavanlainen kielto menisi läpi Suomessakaan.

Hän myöntää, ettei Euroopasta ole helppoa löytää maata, joka olisi täysin onnistunut maahanmuuttajien kotouttamisessa. Toisaalta hänen mielestään huonoista kokemuksista puhutaan selvästi enemmän kuin hyvistä.

"Tukholman Rinkeby on rauhoittunut. Smålannissa maahanmuuttajat työllistyvät nyt paremmin kuin riikinruotsalaiset. Kokkolan seudulla myanmarilaiset kiintiöpakolaiset pääsivät nopeasti töihin oppisopimuskoulutuksen avulla. Hyviäkin uutisia on", Thors sanoo.

Vajaat kolme vuotta maahanmuuttoministerinä toimineesta Astrid Thorsista on verkon keskustelupalstoilla tehty Suomen vihatuin poliitikko. Thorsia ja Suomen maahanmuuttopolitiikkaa on arvosteltu varsinkin Homma-forumilla, jolla käy paljon perussuomalaisten kannattajia. Kuukausiliite pyysi Homma-forumin keskustelijoilta kysymyksiä, joita he haluaisivat esittää Thorsille.

Haastattelussa hommalaiset kysyvät ministeriltä muun muassa sitä, miksi Suomi ei poista turvapaikanhakijoiden saamaa toimeentulotukea, joka on ollut EU-maiden paras. Ja sitä, onko "maahanmuuttokriitikko" rasisti.

___________________________________________________

MTV3: Maahanmuuttoministeri: Ei islamilaista koulua Suomeen

Maahanmuuttoministeri Astrid Thors (rkp) ei haluaisi Suomeen islamilaista koulua. Thorsin mielestä ei ole hyvä, että muslimilapset eristetään omiin oppilaitoksiinsa.

- Jos islamin uskonnonopetus peruskouluissa ei ole tarpeeksi hyvää, on koulutettava islamin opettajia, ministeri toteaa Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen haastattelussa.

Islamilaisen koulun perustamista on perusteltu sillä, että jotkut maahanmuuttajat lähettävät lapsiaan islamilaisiin kouluihin ulkomaille. Kannattajien mielestä tämä vältettäisiin, jos Suomeen tulisi viranomaisten valvoma ja peruskoulun opetussuunnitelmaa noudattava islamilainen koulu.

Thorsin mukaan esimerkiksi Alankomaissa kaikille halukkaille suotu mahdollisuus perustaa oma koulu ei ole toiminut hyvin.

________________________________________________


Uusi Suomi: Thors: ”Täysin hunnuttautunut nainen järkyttää”

Maahanmuuttoministeri Astrid Thors (r.) paljastaa Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen haastattelussa järkyttyvänsä aina, kun hän näkee täysin hunnun peittämän naisen.

[...] Mutta joka kerta, kun näen täysin hunnuttautuneen naisen, se järkyttää ja panee miettimään, tekeekö nainen niin omasta tahdostaan. Jos nainen pakotetaan käyttämään huivia tai hunnuttautumaan, se on selkeästi kiellettävä, Thors kertoo.

Kuukausiliitteen haastattelun kysymykset oli poimittu maahanmuuttajakriitikoiden keskustelupalsta Hommaforumilta. Thors vastasi muun muassa Uudessa Suomessa bloggaavien perussuomalaisten James Hirvisaaren ja Simon Elon kysymyksiin. Hommaforumilla Thors ja hänen ajamansa monikulttuurisuuspolitiikka ovat jatkuvan kritiikin kohteena.

- En usko, että kellään on muu [kuin monikulttuurisuus] edes tavoitteena. Pyritään siihen, että eri kulttuurit pystyisivät toimimaan vuorovaikutuksessa. [...] Meidän on opittava toimimaan erilaisuuden kanssa. Tällaiseksi maailma on muuttunut, Thors toteaa.