keskiviikko 10. helmikuuta 2010

Uusi Suomi: Timo Soini raivoissaan: ”Todella vedin melonin nenään”

Uusi Suomi: Timo Soini raivoissaan: ”Todella vedin melonin nenään” 10.2.2010

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kokee Taxellin perustuslakikomitean mietinnön "umpisurkeaksi".

Erityisesti Soinia ärsyttää Suomen EU-jäsenyyden vetäminen lain ensimmäiseen pykälään ja kolmanteen momenttiin.

- Aivan uskomaton asia. EU ei edellytä tätä, niin suomalaiset itse vapaaehtoisesti kaikkein pyhimpään lainsäädäntöön pistävät tämmöisen, Uuden Suomen Strasbourgista tavoittama Soini puhisee.

Soini huomauttaa, että Suomi on ollut YK:n jäsen yli 50 vuotta, mutta siitä ei ole perustuslaissa mitään merkintää. Hän ei usko EU:n olevan ikuinen, kuten ei ollut Neuvostoliittokaan.

- Tästä todella vedin melonin nenään. Olen raivoissani, Soini sanoo.

Soinin suurimpana huolena on, että merkinnällä Suomi alistaa perustuslakinsa EU-lainsäädännölle. Hän ei usko, että EU-jäsenyyden kannattajatkaan haluaisivat merkintää lakiin.

"Ihmisten huijaamista"

Soinin mielestä Taxellin komitean esitys tekee presidentin asemasta epäselvemmän kuin mitä se nyt on.
”Miksi tätä tehdään kun kansasta 70 prosenttia on vahvan presidentin kannalla?”

Perussuomalaiset jättikin komitean mietintöön eriävän mielipiteen kansanedustaja Raimo Vistbackan toimesta.

- Tasavallan presidentin ulko- ja turvallisuuspoliittista valtaa ja ylipäällikkyyttä ei pidä mennä ropeloimaan. Miksi tätä tehdään kun kansasta 70 prosenttia on vahvan presidentin kannalla?

- Se on ihmisten huijaamista. 80 prosenttia ihmisistä äänestää ja sitten sä et voi paljon muuta kuin käydä avaamassa maatalousnäyttelyitä ja puristelemassa kuninkaallisten käsiä.

Soini sanoo, ettei hänellä ole oma lehmä ojassa, vaikka hän mahdollisesti pyrkiikin presidentiksi vuoden 2012 vaaleissa. Tämä riippuu siitä, jatkaako hän puolueen puheenjohtajana, joka taas riippuu puolueen menestyksestä eduskuntavaaleissa 2011.

Miksi Timo Soini on perussuomalaisten puheenjohtaja?

Timo Soinin asemasta puolueen puheenjohtajana onkin keskusteltu tänään vilkkaasti Uuden Suomen blogipalvelussa. Mikko Ellilä kysyy blogissaan, miksi Timo Soini on perussuomalaisten puheenjohtaja.

- Siksi, koska perussuomalaiset haluavat että Timo Soini on puolueen puheenjohtaja, ovat halunneet jo 12 vuotta, joista viimeiset 10 vuotta yksimielisesti, Soini vastaa.

Ellilän mielestä Soini ei koskaan puhu Suomen maahanmuuttopolitiikasta eikä halua yhteistyötä maahanmuuttokriittisten kanssa.

- Tony Halme oli ensimmäinen, joka nosti asian esille 2003. Sen jälkeen se on ollut perussuomalaisten agendalla vaihtelevasti. Ei se niin voi olla että hyppään sen mukaan mitä ihmiset blogissa tai nimettömänä netissä kirjoittelee.

Soinin mielestä puolueella on selvä linja ja ohjelma maahanmuuttokysymyksiin.

- Tämähän menee niin, että perussuomalaiset on aina maahanmuuttoasioissa paras vaihtoehto kriittisille äänille. Kaiken maailman sirpalepuolueita voi koota ja kasata pilvilinnoja, se vapaus on olemassa. Toivotan onnea.