torstai 25. helmikuuta 2010

Karjalainen: Vihanlietsonta on lopetettava

Karjalainen: Vihanlietsonta on lopetettava 25.2.2010

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrysen (kesk.) ehdotus kiintiöpakolaisten määrän pienentämisestä sai eilen (Helsingin Sanomat) nihkeän vastaanoton niin maahanmuuttoministeri Astrid Thorsilta (r.) kuin suurimpien puolueiden edustajiltakin. Väyrynen esitti tiistaina vuosittaisen kiintiöpakolaisten määrän vähentämistä nykyisestä 750:stä; hän halusi sen sijaan lisätä muuta tukea YK:n pakolaisjärjestölle.

Väyrysen ehdotus oli jatkoa viikonloppuna käynnistyneelle keskustelulle: kokoomusnuorten puheenjohtaja Wille Rydman halusi luopua kokonaan kiintiöpakolaisista.

Suurimpien puolueiden puheenjohtajien on korkea aika viheltää peli poikki, sillä muka rakentavan kriittisenä tarjoiltu keskustelu maahanmuuttajista alkaa mennä silkan muukalaisvihamielisyyden puolelle. Vaatimukset kiintiöpakolaisista luopumisesta ovat juuri tällaista halpahintaista ja ehdottoman tuomittavaa vihanlietsontaa.

Kiintiöpakolaiset ovat hädänalaisia ja ehdottomasti apua tarvitsevia ihmisiä, ja Suomenkin velvollisuus on tarjota heille turvaa. Sillä nimenomaan hillitään satunnaista turvapaikkaturismia ja ihmissalakuljetusta. Ennemminkin pitäisi pohtia, onko nykyinen kiintiö liian pieni.