tiistai 16. helmikuuta 2010

IS: Virossa ja Venäjällä ihmetellään: Ryösti pankin Suomessa koska halusi vankilaan!

Ilta-Sanomat: Virossa ja Venäjällä ihmetellään: Ryösti pankin Suomessa koska halusi vankilaan! 16.2.2010

Venäjän ja Viron internetissä leviää uutinen virolaismiehestä, joka keksi ryöstää Turussa pankin päästäkseen suomalaisvankilan lämpöön.

- Epätoivoinen virolainen halusi päästä lämpimään suomalaiseen tyrmään, uutisoi Virossa toimitettava venäjänkielinen Delfi-uutispalvelu.

Venäjällä suomalaisvankiloita kutsutaan yleisesti "hotelleiksi". Vaikea olisi myös kuvitella venäläismiestä, joka tekisi varta vasten rikoksen päästäkseen oman maansa vankilaan.

Virolaismiehen Suomi-tempaus onkin siksi venäjänkielisestä lukijasta suorastaan uskomatonta ja jopa koomista luettavaa.

Vielä erikoisemmaksi tapauksen tekee se, että mies oli tyytymätön Suomessa saamansa vankeustuomion lyhyyteen.

- Rangaistus oli miehen mielestä liian lievä ja hän päätti valittaa siitä, pankkialan uutisiin erikoistunut venäläinen Banki.ru uutisoi Turun Sanomien ja Delfin pohjalta.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi 53-vuotiaan virolaismiehen maanantaina viideksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen.

Ensikertalaisena mies istuu tuomiosta vain puolet ja ajasta vähennetään myös tutkintavankeus, joten miehen istuttavaksi jäisi sen perusteella enää noin 20 päivää.

Valitus hoviin varmistanee kuitenkin sen, ettei mies joudu pakkasen armoille enää tänä keväänä, sillä hovioikeus ei ehdi ottaa asiaa käsiteltäväkseen ennen leudompien kelien tuloa.

Mies oli työskennellyt Suomessa puolitoista vuotta, mutta oli jäänyt sitten työttömäksi ja myös sosiaaliturvan ulkopuolelle. Hänellä ei ole Virossa sukulaisia, joten hän kuvaili jääneensä täysin tyhjän päälle.

Ennen Turun ryöstöä hän teki saman tempun Salossa, mutta sai tuolloin olla lämpimässä vankilassa vain tutkintavankeuden ajan. Siksi hän toisti tempun Turussa vain viisi päivää vapautumisensa jälkeen.