keskiviikko 10. helmikuuta 2010

Vistbacka: "Rahaa riittää turvapaikanhakijoiden hyysäämiseen"

Verkkouutiset: "Rahaa riittää turvapaikanhakijoiden hyysäämiseen" 10.2.2010

Perussuomalaisten mukaan edessä ovat lähes mahdottomat valtiopäivät. Hallitus on politiikallaan onnistunut jakamaan Suomen kansan kahtia, lateli perussuomalaisten ryhmäpuheenvuoron pitinäyt kansanedustaja Raimo Vistbacka tiistaina eduskunnassa.

Vistbacka totesi, että köyhyysrajan alapuolella elää kasvava joukko kansalaisia. Heistä lapsia on yli 150 000. Voi vain kysyä mikä on heidän tulevaisuutensa? Nälkä on nälkää ja köyhyys köyhyyttä, niin Suomessa kuin Haitissakin.

- Lapsiperheiden köyhyys on kansallinen häpeä, johon on ripeästi puututtava. Ei ole rahaa, vastaa hallitus, hän sanoi.

- Mihin ylipäätään on hävinnyt yhteisvastuu oman maan kansalaisista? Vai mitä sanotte siitä, että vanhus voi olla yli 2,5 vuotta kuolleena omassa kerrostalokodissaan? Entä miksi kunniakansalaistemme sotaveteraanien kuntoutusresurssit ovat aina vain liian vähäiset? Miksi omaishoidon tukea ei siirretä Kelan kontolle, jotta kaikki omaishoitajat voisivat sitä tasavertaisesti hakea asuinkunnasta riippumatta, Vistbacka tykitti kysymyksiään.

Ja sanoi, että rahaa kuitenkin riittää turvapaikanhakijoiden hyysäämiseen.
- Tänne lennätetään veronmaksajien rahoilla maailman ääriltä perheenyhdistämisen nimissä ankkurilasten sukulaisia ja kylänmiehiä.

Mikäli maahanmuuttopolitiikkaan ei pian saada perustavaa laatua olevaa muutosta, räjähtää tilanne käsiin, maalasi Vistbacka.

Hänen mukaansa perussuomalaiset toivovat, että Suomi voisi olla ykkönen niin Euroopassa kuin maailmalla jossain muussa kuin turvapaikanhakijoiden ja ankkurilasten avokätisessä rahoittamisessa.