maanantai 22. helmikuuta 2010

Ilta-Sanomat: Vastaanottokeskuksen työntekijä hakattiin sairaalakuntoon

Ilta-Sanomat: Vastaanottokeskuksen työntekijä hakattiin sairaalakuntoon 22.2.2010

Paimion vastaanottokeskuksen työntekijä pahoinpideltiin viikonvaihteessa sairaalakuntoon.

Yövuorossa ollut vastaanottokeskuksen työntekijä oli ollut tarkastuskierroksella ja havainnut kaksi miestä, jotka olivat seisseet pihan reunassa.

Kun työntekijä pyysi miehiä poistumaan alueelta, miehet alkoivat lyödä ja potkia työntekijää. Työntekijän kaaduttua maahan olivat pahoinpitelijät poistuneet juosten paikalta 110-tien yli Husontien suuntaan.

Sairaankuljetus kuljetti työntekijän sairaalaan tarkempiin tutkimuksiin. Hän sai lieviä vammoja eri puolille kehoa, mutta loukkasi polvensa ilmeisesti pahemmin.

____________________________________________________________

Helsingin Sanomat: Paimion vastaanottokeskuksen työntekijä hakattiin yöllä

Paimion vastaanottokeskuksen työntekijä pahoinpideltiin yöllä tarkastuskierroksella Paimiossa.

SPR:n vastaanottokeskuksen 28-vuotias miestyöntekijä havaitsi perjantain ja lauantain välisellä yöllä 3.50 aikaan tarkastuskierroksellaan kaksi miestä seisomassa pihan reunassa.

Hän pyysi miehiä poistumaan alueelta, jolloin nämä alkoivat potkia ja lyödä yökierroksella ollutta työntekijää.

Työntekijä kaatui pahoinpitelyn seurauksena maahan, jolloin pahoinpitelijät poistuivat paikalta juosten 110-tien yli Huson suuntaan.

Ambulanssilla sairaalan tarkempiin tutkimuksiin kuljetettu työntekijä sai vammoja eri puolille kehoa. Hän loukkasi ainakin polvensa pahemmin, sillä hän ei pysty liikkumaan ilman keppejä.

Poliisi epäilee pahoinpitelijöitten olleen suomalaisia. Pahoinpitelyn motiiveista poliisilla ei ole tietoa.

Paimion vastaanottokeskuksessa ei poliisin mukaan ole aikaisemmin pahoinpidelty tai uhkailtu sen työntekijöitä.

Lyhytaikaiseen majoitukseen tarkoitettu Paimion vastaanottokeskus avattiin turvapaikanhakijoille marraskuussa entisen Hotelli Valtatie 1:nä tunnetun motellin tiloihin lakkautetun Suomusjärven vastaanottokeskuksen tilalle.

Vastaanottokeskuksen avaaminen on herättänyt Paimiossa kovaa vastustusta. Paimiossa on pelätty asuntojen arvojen laskua ja sitä, että vastaanottokeskuksen myötä Paimioon tulisi kaikenlaisia rosvoja ryöstelemään.

Vastaanottokeskuksessa on noin 15 työntekijää ja siellä pystytään majoittamaan enimmillään parisataa turvapaikanhakijaa.

_________________________________________________

MTV3: Vastaanottokeskuksen työntekijän pahoinpitelijöitä etsitään

Poliisi etsii kahta nuorehkoa miestä epäiltynä Paimion vastaanottokeskuksen työntekijän pahoinpitelystä. Keskuksen 28-vuotias miestyöntekijä pahoinpideltiin, kun hän oli tarkastuskierroksella perjantain ja lauantain välisenä yönä. Pahoinpidelty on pystynyt antamaan tuntomerkit, mutta esimerkiksi miesten puheesta hän ei saanut kunnolla selvää, kerrotaan poliisista.

- Pahoinpitelijät olivat puhuneet hyvin vähän ja puhuessaan olivat mumisseet. Kieli oli joko suomea tai suomensukuista kieltä, esimerkiksi viroa, kertoo tuntomerkeistä rikosylikonstaapeli Jarmo Linden Kaarinan poliisiasemalta.

Työntekijän mukaan pahoinpitelijät olivat 25 - 30 -vuotiaita.

Suomalaissyntyinen työntekijä sai pahoinpitelyssä vammoja eri puolille kehoa.

Vastaanottokeskuksessa ei poliisin mukaan ole aiemmin sattunut vastaavaa, eli työntekijöitä ei ole uhkailtu tai pahoinpidelty. Keskus avattiin viime marraskuussa ja sen avaaminen on aiheuttanut Paimiossa vastustusta. Paikalliset ovat pelänneet sosiaalisten ongelmien lisääntyvän alueella.

Paimion vastaanottokeskus avattiin turvapaikanhakijoille viime marraskuussa aiemmin lakkautetun Suomusjärven vastaanottokeskuksen tilalle.