torstai 11. helmikuuta 2010

Uusi Suomi: MOT puhutti eduskuntaa – Näin Zyskowicz piikitteli Thorsia

Uusi Suomi: MOT puhutti eduskuntaa – Näin Zyskowicz piikitteli Thorsia 11.2.2010
Verkkouutiset: Kari Kärkkäinen: "Huolestuttavaa, ellei valtio kerro maahanmuuton kustannuksia" 12.2.2010

Maahanmuuton kustannuksia maanantaina käsitellyt Ylen MOT-ohjelma on herättänyt laajalti keskustelua ja tänään sitä jatkettiin eduskunnassa. MOT-ohjelmassa todettiin, että Suomi on Euroopan ellei koko maailman anteliain maa perheenyhdistämispolitiikassa.

Ohjelma on puhututtanut myös Uuden Suomen lukijoita. Kristillisdemokraattien kansanedustajan Kari Kärkkäisen mukaan on huolestuttavaa, jos valtiohallinto ei kykene kertomaan kansalaisille maahanmuuttopolitiikan kokonaishintaa.

- Näin asiallinen keskustelu tyrehtyy ja muuttuu yhä rasistisemmaksi. Samasta syystä maahanmuutosta mahdollinen uudelleen linjaaminen on hataralla pohjalla, Kärkkäinen totesi puheenvuorossaan.

Vastauksessaan maahanmuuttoministeri Astrid Thors (r.) kertoi, ettei hänellä ole ollut aikaa katsoa kyseistä ohjelmaa. Hän totesi, että hallitus on "kokonaisuudessaan valmis jatkamaan keskustelua valiokuntien kanssa ja avaamaan muun muassa valtion talousarvion", jotta maahanmuuton kustannukset tulevat esille.

Kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz huomautti Thorsia siitä, että ohjelma on ollut katsottavissa Ylen Areenassa neljän päivän ajan.

- Toivon, että ministeri kiireisestä aikataulustaan huolimatta ehtisi katsoa tämän oman hallinnonalaansa koskevan ohjelman, Zyskowicz toteaa.

_____________________________________________________

Ben Zyskowicz/kok: Arvoisa herra puhemies! Mainittu ohjelma on nyt ollut neljä päivää nähtävissä Ylen Areenassa, joten toivon, että ministeri kiireisestä aikataulustaan huolimatta löytäisi aikaa katsoa tämän hänen omaa toimialaansa käsittelevän ohjelman.

Tässä mainitussa ohjelmassa kävi muun ohella ilmi, että Suomi on Euroopan, käytännössä koko maailman anteliain maa, mitä tulee maahanmuuttajien perheiden yhdistämistilanteisiin. Me maksamme täällä olevan turvapaikanhakijan kaikkien perheenjäsenten, ja heitä on usein 10-15 henkeä, matkat tänne ja sen jälkeen luonnollisesti heidän sosiaaliturvansa, jossa Suomi tämän ohjelman mukaan siinäkin on maailman anteliaimpia maita. Kysyn, ministeri Thors:

Onko järkevää ja tarkoituksenmukaista maksaa suomalaisten rahoilla kaikkien maahanmuuttajien, turvapaikanhakijoiden perheenjäsenten muutto Suomeen, ja aikooko hallitus korjata tämän nykyisen tilanteen?