maanantai 1. helmikuuta 2010

Uusi Suomi: Rasistinen hyökkäys metrossa: Uhri pakeni raiteille

Uusi Suomi: Rasistinen hyökkäys metrossa: Uhri pakeni raiteille 1.2.2010

23-vuotias tummaihoinen mies joutui rasistisen hyökkäyksen kohteeksi lauantaina kello yhdeksän aikaan. Välikohtauksen vuoksi metroliikenne jouduttiin pysäyttämään hetkeksi Herttoniemen ja Siilitien asemien välillä, kertoo Helsingin Uutiset.

Poliisin mukaan tilanne sai alkunsa, kun kaksi miestä ja yksi nainen ryhtyivät solvaamaan uhria. Pian seurueeseen kuulunut 21-vuotias pilottitakkinen mies alkoi lyödä uhria kasvoihin. Uhri yritti paeta metrosta Herttoniemen kohdalla, mutta kolmikko esti häntä.

Uhri pääsi pakenemaan seuraavalla asemalla ja hän lähti juoksemaan metrokiskoille kaksi miestä perässään. Lopulta hyökkääjät pakenivat paikalta ennen poliisin saapumista. 21-vuotiaan pahoinpitelijän henkilöllisyys on poliisin tiedossa.

____________________________________________

Helsingin Uutiset: Pilottitakkinen kalju mies hakkasi tummaihoisen metrossa

Tummaihoinen mies pahoinpideltiin verille metrossa lauantaina iltayhdeksän aikaan.

Poliisin mukaan välikohtaus sai alkunsa metrovaunussa ennen Herttoniemen asemaa, kun kahden miehen ja yhden naisen seurue kävi haukkumaan uhria.

Pian yksi haukkujista, 21-vuotias kalju ja pilottitakkinen mies alkoi lyödä tummaihoista nyrkillä kasvoihin.

Uhri yritti jäädä pois kyydistä Herttoniemen asemalla, mutta kolmikko esti häntä pääsemästä ulos. 23-vuotias mies joutui pakenemaan pahoinpitelijää metrossa ja pääsi lopulta ulos Siilitien aseman kohdalla.

Uhri pakeni juosten metroraiteille kaksi miestä perässään. Tämän vuoksi metroliikenne jouduttiin hetkeksi pysäyttämään kokonaan Herttoniemen ja Siilitien asemien välillä.

Kun poliisit saapuivat Siilitien asemalle, pieksijä oli ehtinyt livahtaa paikalta kavereidensa kanssa. Mukiloijan henkilöllisyys on kuitenkin poliisin tiedossa.

Pahoinpidelty mies sai kasvoihinsa verta vuotavia ruhjeita.

______________________________________________

Vartti: Rasistinen pahoinpitely pysäytti metroliikenteen

Ulkomaalaistaustainen 23-vuotias mies pahoinpideltiin verille Helsingin metrossa. Mies oli matkalla Helsingin keskustan suunnasta itään päin, kun häntä vastapäätä istuneet kaksi miestä ja nainen alkoivat nimitellä häntä rasistisin termein.

Herjattu mies yritti poistua metrosta Herttoniemen asemalla, mutta yksi kolmikosta esti häntä poistumasta ja alkoi hakata miestä nyrkillä kasvoihin. Pahoinpidelty mies onnistui pääsemään junasta pois seuraavalla pysäkillä Siilitiellä. Pahoinpitelijä ja toinen mies lähtivät hänen peräänsä. Uhri lähti juoksemaan pakoon metroraiteita pitkin, mutta kaksikko seurasi hänen perässään.

Poliisi tavoitti henkilöt noin 200 metrin päästä Siilitien asemalta. Metroliikenne jouduttiin katkaisemaan Herttoniemen ja Siilitien pysäkkien välillä. 21-vuotiasta miestä epäillään pahoinpitelystä.

Tapaus sattui viime lauantaina illalla kello 21.